2281
Julkaistu Lily-palstallani 8.2.2011

Hyvin istuvien rintaliivien ostaminen on haastavaa, oli koko mikä tahansa. Omat varustukseni ovat käyneet läpi melkoisen vaihtelun raskauksien ja imetysten aikana, mutta alkavat olla taas entisissä mitoissa.
Oikea kokoni taitaa olla suunnilleen 65A tai B, mutta pienellä ympärysmitalla on saatavilla varsin vähän liivejä. Useimmissa liikkeissä pienin koko on yleensä 70A, ja sekin on tavallisesti minulle väljä. Freyalla ja Changella on valikoimissaan pieniäkin kokoja, mutta niistä en nyt löytänyt sopivaa mallia.
Omistin yhden lauantaipäivän tarmokkaalle sovittelulle, päämääränäni löytää muutamat sopivat liivit arkikäyttöön. Kävin läpi useita liikkeitä ja sovitin kymmeniä liivejä - ja yllätyksekseni kävelin kotiin kuuden onnistuneen ostoksen kanssa. Siispä vinkit jakoon, jospa näistä olisi iloa muillekin pienirintaisille!
Lindexillä on valtava valikoima liivejä, värejä ja malleja löytyy joka lähtöön. Minulle löytyi yksi sopiva malli, perusvalikoiman Multiway-liivi, joka on jotakuinkin täsmälleen sitä, mitä etsinkin: kevyesti kohottava, sileä liivi, jonka olkaimet voi irrottaa ja kiinnittää monella tavalla. Ostin näitä heti kolmessa värissä: musta, valkoinen ja nude takaavat sen, että vaatteen kuin vaatteen alle löytyy sopivat. Valikoimien pienin koko 70A ei ole aivan täydellinen, uloimmat hakaset ovat liian löysät, joten jos nämä löystyvät käytössä kovasti, ne käyvät liian suuriksi. Onneksi laittamalla olkaimet ristiin liivit napakoituvat vähän.
Stockmannin oman merkin Global Lingerien valikoimista löytyi yksi muita pienempi malli, violetti sileä liivi hiukan kiiltävästä kankaasta. Tämä liivi on kiva valinta, kun haluaa jotakin arkiliiveistä poikkeavaa, mutta puseron malli vaatii sileän liivin.
Olen joskus vuosia sitten käyttänyt nuorille naisille suunnatun no romeo -merkin liivejä, joiden mitoitus on tavallista pienempi, ja nytkin koko 70A oli sopiva. Merkin tuotteet ovat raikkaan, iloisen värisiä ja hauskasti kuvioituja, ja hinta on hämmentävän edullinen. Työn jälki oli kuitenkin siisti, ja liivit näyttävät nyt selvinneen myös konepesusta.
2283


Itselleni uusi tuttavuus oli 6ixty8ight, joka sitten osoittautuikin olevan peräisin samalta valmistajalta kuin no romeo. Tämän merkin mallit ovat ylellisempiä ja dramaattisempia kuin riemukkaan pikkusisarensa, mutta silti varsin edullisia. Mitoitus on yhtälailla napakka, joten näissäkin koko 70A oli passeli. Molempia merkkejä on myynnissä ilmeisesti useissakin liikkeissä ympäri Suomen, omani ostin Stockmannilta.
2285
Rintaliivijahdissa iski välillä epäusko, ja sellainenkin ajatus hiipi mieleen, että jos kerran pienimmätkin markkinoilla olevat liivit ovat liian isoja, merkitseekö se sitä, että liivejä ei pitäisi käyttää lainkaan? En kuitenkaan ole aivan litteä, ja rintani ovat kokovaihteluiden jäljiltä pehmeät. Jos aion jatkossakin uhmata painovoimaa, rinnat tarvitsevat tukea. Lisäksi kauniista liiveistä tulee hyvä mieli ja naisellinen olo. Onneksi nyt löytyi monta paria niin arkeen kuin juhlaankin. Vielä uupuvat kuitenkin hyvät urheiluliivit: toistaiseksi olen käyttänyt Capezion tanssipuvun alle tarkoitettuja liivejä, mutta ne litistävät rinnat aivan kokonaan. Mieluummin käyttäisin sellaisia, jotka tukisivat, mutta säilyttäisivät muodon - lieneekö mahdoton tehtävä?