torstai 28. huhtikuuta 2011

Kuukauden tuoksu

Julkaistu Lily-palstallani 24.2.2011

Pikkuisen pedanttina pidän siitä, että kaikella on aikansa, ja kaikki ajallaan. Siksi vuodenkierrossani myös tuoksu vaihtuu sesongin mukaan, mieluiten joka kuukausi. Käytän siis yhtä ja samaa tuoksua koko kuukauden, kunnes kaikki vaatteeni tuoksuvat sille, ja sitten onkin jo aika vaihtaa. Talven tuoksut ovat tietysti intensiivisiä ja lämpimiä, kevättä kohden kevenee, kesä on raikas ja syksy mausteinen.
Kuluneen kuukauden tuoksuni on ollut Versacen 2007 lanseerattu elegantti Versace Pour Femme Eau de Parfume - klassinen kukkaistuoksu, joka on hiukan liiankin elegantti omaan makuuni. En ole mikään parfyymiasiantuntija, enkä tunnista kaikkia niitä tuoksun elementtejä, joita mainoksien mukaan tuoksuissa on, en esimerkiksi erota tästä guavan tuoksua enkä eri kukkia toisistaan. Hedelmäinen ja kukkainen se tosiaan on, mutta ei ollenkaan kevyt. Pohjatuoksu on lämmin, kuin puuta tai vanhan ladyn saippuaa, mutta ainakaan omalla ihollani se ei kestä kovin kauaa.
4381
En usko että jään tätä kaipaamaan, kun ensi viikolla vuoron saa toinen tuoksu, enkä usko että tähän myöskään toistamiseen tarttuisin. Saippuaiset ja kukkaiset tuoksut kun ovat niitä omaa nenääni vähiten miellyttäviä. Alkuun tämä tuoksu oli toki varsin viehättävä, mutta ei sitten pidemmän päälle kuitenkaan tuntunut omalta.
Suosikkituoksuni on vastajauhettu mustapippuri, joka parfyymimaailmassa on valitettavan harvinainen. Maaliskuulle olen onnistunut löytämään tuoksun, jossa luvataan olevan aavistus rosepippurin tuoksua. Chanelin Chance-tuoksuperheen kirpeä keskimmäinen Eau Fraîche tuoksuu pippurin lisäksi sitruksilta ja keveästi kukkasilta.
4548
Isosisko-Chance on romanttinen kukkaistuoksu, pikkusisko Eau Tendre taas hedelmäinen kukkaistuoksu - kaikki siis läheistä sukua keskenään, mutta kullakin on oma vivahteensa. Toivottavasti kokeiluun pääsevä Eau Fraîche pippureineen tuo potkua kevääseen!
Kuvat valmistajilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti