torstai 28. huhtikuuta 2011

Maaliskuun muistilista

Julkaistu Lily-palstallani 3.3.2011

Arki rullaa parhaiten, kun pysyttelee askelen verran edellä. Valmistautuminen ja suunnittelu helpottaa kiireisiä päiviä. Talvi alkaa vihdoin väistyä, ja haluan olla valmiina vastaanottamaan kevään, kun se vihdoin saapuu!
Muistilistaksi itselle ja inspiraatioksi muille: Alinean kevätaskareet!
1. Vaikka pukeutuessa onkin aiheellista tarkistaa kalenterin ohella myös vallitseva säätila, tuhdimpien talvitamineiden aika on nyt ohi. Tulkoon hirmupakkaset ja myrskytuulet,kelsiturkki menee nyt varastoon! Tosin vuosihuollon kautta: nuhjaantuneet hihansuut saavat vaahtopesun ja pikasuutarilla rumasti korjattu irronnut nappi ommellaan uudestaan osaavammissa käsissä. Yksi kipakka pakkasilta saisi vielä tullakin, niin takin voisi tuulettaa perusteellisesti ennen varastointia.
2. Huoltoa ja puhdistusta kaipaavat myös paksut villahuivit ja pipot, sekä raskaat talvikengät. Ne on kiva laittaa siistinä varastoon, ja vielä kivempi ottaa sieltä jälleen marraskuun koittaessa käyttöön!
3. Kalenterin väliin, loka-marraskuun kohdalle talletetaan lista "Talvivaatevaraston päivitys". Ensi talveksi tarvitsen kunnolliset ulkoilurukkaset, uuden lämpökerraston ja uudet kelsikintaat. Vanhat ja loppuunkuluneet saavat äkkilähdön heti kun lumet alkavat sulaa.
4. Villakangastakissani on irroitettava karvakaulus, jonka ansiosta takkia voi käyttää miltei kahdeksan kuukautta vuodesta. Kaulus ja muut talvisemmat asusteet muuttavat nyt yläkaappiin, ja eteisen lipaston laatikkoon pääsevät kaikki iloiset, kevyemmät asusteet. Juuri nyt on käsillä se aika, kun nahkahanskoilla vihdoin tarkenee.
5. Kevyempin vetimien kunto on hyvä tarkistaa, jotta kun trenssillä vihdoin tarkenee, homma ei kaadu siihen, että nappi on irti. Omassani korjauksen tarpeessa on repsottava epoletti.
6. Viikonlopun urakkana on vaatekaapin järjestely: talvisemmat taaemmas, kevyemmät ja keväisemmät eturiviin ja aktiivikäyttöön. Ohuet neuleet ovat ollut kovin vähällä käytöllä koko talven, ja kaipaavat tuuletusta ja oikomista raikastuakseen. Paitapuseroitakaan en ole juuri talven mittaan käyttänyt, joten silitysoperaatio odottaa tekijäänsä.
7. Villasukkahousuista voi pian siirtyä ohuempiin, ja valikoiman päivittämisen aika on nyt, jotta ei plussakelien vihdoin koittaessa tarvitse aamulla tuskailla, kun ei kaapista löydykään sopivia.
8. Kun lumet alkavat sulaa, on viikko tai kaksi kestettävä aikaa, kun kumisaappaat ovat ainoa järkevä vaihtoehto kävelykengiksi. Kolmet kumisaappaani saavat suoja-aineen pintaansa - ja nahkasaappaat aimo annoksen lankkia, siltä varalta että sattuvatkin olemaan jalassa, kun kevättulva alkaa. Kumisaapas-aikana on tietysti varattava mukaan erilliset sisäkengät, joten ballerinat ja avokkaat on syytä herätellä talviuniltaan.
9. Vaikka aurinko ei vielä juuri lämmitä, se polttaa kyllä. Aurinkovoiteita on hyvä käyttää jo nyt. Ostan lähes kaikki kosmetiikkatuotteeni nettikaupoista, joten tilauksella lkaa olla jo pikkuhiljaa kiire. Suosikkini on Dermalogican Solar Defence System -sarja.
10.Varma merkki valoisan vuodenajan alkamisesta on se, kun huomaa tarvitsevansa aurinkolaseja! Jemmasta aktiivikäyttöön pääsee huolella vaalittu aurinkolasikokoelmani, ja juuri nyt on hyvä hetki tarkistaa, olisiko kokoelmassa jokin unohdettu helmi, jonka voisi nostaa kevään suosikiksi.
Suunnitelma tämän kevään henkilökohtaisesta tyylistäni on jo hyvin selvillä: vaaleita värejä, farkkua, raitaa, pehmeitä materiaaleja ja ohuita kerroksia. Vanha vaatevarasto päivittyi muutamalla edullisella hankinnalla, enkä aio kevään kuluessakaan tehdä kovin paljon ostoksia. Kaupoissa kiertelyn sijaan etsin kiinnostavia inspiraatiokuvia ja kiinnitän niitä vaatekaapin oven sisäpuolelle, ja koitan keksiä mahdollisimman monta tapaa, miten yhdistelisin jo olemassa olevia vaatteitani uusilla tavoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti