keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pieni ilo

3226

Julkaistu Lily-palstallani 15.2.2011

Moni varmaan sai eilisen ystävänpäivän kunniaksi kukkia, meilläkin on nyt kukkia peräti kolmessa eri huoneessa. Tuntuu ihanalta, kukista tulee aivan omanlaisensa tunnelma, ja on erityisen kivaa kun niitä on ympäri asuntoa.
Monen naisen ensimmäiset "omat" kukat ovat rippi- ja ylioppilasruusut. Muistan miten upealta tuntui pitää sylissä valtavaa kimppua. Elämäni kaunein kimppu on ollut ruusuista ja eustomista sidottu morsiuskimppuni.
Kukkien ei tarvitse kuitenkaan jäädä vain juhlahetkien iloksi, vaan niitä on hauska ostaa aivan tavallisen päivän iloksi. Kukat ovat olleet vähän ylellisyystuotteen maineessa, mutta pienelläkin budjetilla kyllä pärjää! Suuret kukkalaitteet ja asetelmat ovat kyllä arvokkaita, mutta aivan hyvin voi ostaa vaikka vain muutaman kukan. Yksikin kaunis kukka näyttää kivalta.
Juhlia varten ostan mielelläni floristilta sidotun kimpun, mutta minusta on kiva että ruokakaupoissakin on saatavilla edullisia kimppuja. Myyntinimi "viikkokimppu" kertoo minusta hyvin edullisten kimppujen perusidean: pieni piristys ihan tavalliseen arkeen! On hauskaa, että omaksi huviksi voi ostaa kukkia pikkurahalla. Valmiissa kimpuissa käy tosin harmillisen usein niin, että osa kukista alkaa lakastua melko pian. Olenkin sitten ihan viileästi purkanut kimpun ja sitonut hyväkuntoisista kukista uuden kimpun.
Juuri nyt ovat tulppaanit parhaimmillaan, ja saatavilla on valtavasti eri värejä ja lajikkeita. Kimppua valitessa kannattaa katsoa, että kukat ovat napakat ja lehdet vihreät. Kotona muovia ei kannata poistaa heti, vaan antaa kukkien imeä itseensä reilusti vettä, ja aukaista sitten vasta nippu. Omat tulppaanini ovat viihtyneet erityisen hyvin vähässä vedessä viileällä ikkunalaudalla, mutta lämpimässäkin kimppu säilyy kauniina lähes viikon. Suuri kimppu tulppaaneja on tosi näyttävä, mutta voihan ne vaihteeksi asetella vaikka näin:
3228
Leikkokukilla on hauska hullutella, ja taidankin olla oikea floristin kauhu, kun ostelen joskus kukkasia kuin irtokarkkeja, omia asetelmia ja kokeiluja varten. Oikeastaan voisinkin tehdä sellaisen lupauksen, että voisin tästä lähtien namihimon yllättäessä suunnatakin karkkihyllyn sijaan kukkaosastolle! Väri-iloa ja hyvää mieltä pikkurahalla!
Kuvat ja tulppaanien hoito-ohjeet Huiskula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti