lauantai 23. huhtikuuta 2011

My life, she wrote

Julkaistu Lily-palstallani 24.1.2011

Sex and the City sai ensiesityksensä kesällä 1998 ja alkoi pyöriä Suomessa vuotta myöhemmin. Maailma oli niin kovin erilainen kuin se on nyt, että tuntuu käsittämättömältä miten suuri muutos on tapahtunut vajaassa viidessätoista vuodessa. Tietokone ei ollut mitenkään itsestäänselvä hyödyke, ja vain harvoilla oli netti kotona. Nuoren naisen mahdollisuudet saada ajatuksensa julki rajoittuvat lähinnä vessanseinäkirjoitteluun. Mielen myllerryksiä ja suuria haaveita oli vaikea jakaa lähipiiriä laajemmalle. Tuntui mahdottomalta valloitaa maailomasta oma paikka, omin ehdoin.

Ja silloin tapasimme Carrien, kaikkien kaupunkilaistyttöjen sielunsiskon. Kaikista maailman ammateista Carrie työskenteli juuri kirjoittajana. Kymmenissä jaksoissa olemme nähneet hänet kumartuneena läppärinssä ääreen, kirjoittamassa omasta elämästään, jakamassa lukijoilleen sitä, mikä on tärkeätä juuri hänelle, juuri sillä hetkellä.

En ihmettele, että naiset ovat ottaneet blogimaailman omakseen. Jos SATC:n ensimmäinen jakso kuvattaisiin nyt, Carrie olisi itsestäänselvästi bloggaaja.

Nörteille kiitos siitä, että itse kukin voi olla oman elämänsä Carrie Bradshaw!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti